Skip to content
Gebruik het zoekveld om een kunstenaar te zoeken of kies hieronder de kunstvorm die je aanspreekt

Ada Hartman

Beelden, Gele route
Naar de Kunstenaar

Ada van de Brink-Kalteren

Textiel, Turquoise route

Sinds 1997 actief bezig met stoffen, kleuren en spelen met lijnen. Dit spel is tot en met vandaag niet gestopt. Altijd is er weer die uitdaging; kan ik die 3 elementen weer combineren tot een nieuw project.

Naar de Kunstenaar

Agnes van Zandwijk

Gele route, Schilderkunst

Agnes gaat ook dit jaar haar schilderijen weer in de tuin en tuinkamer exposeren. De kleurrijke aquarellen komen goed uit in de sfeervolle tuin. De onderwerpen van de aquarellen zijn heel divers en van zacht pastel tot vol van kleur. U bent van harte welkom om van de schilderijen en de tuin te komen genieten.

Naar de Kunstenaar

Ali Kleinhuis

Blauwe route, Mixed Media, Schilderkunst

Het schilderproces is voor Ali werken met materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. Het beeld ontstaat tijdens het schilderen. Het verwerkte materiaal en de gebruikte kleuren moeten een harmonie vormen en een verhaal vertellen zonder uitleg. In haar materie/ mixed media -schilderijen verwerkt zij diverse materialen en lagen acryl waardoor er veel textuur en diepte in het werk ontstaat.

Naar de Kunstenaar

Anne von Drehle

Blauwe route, Schilderkunst

Anne schildert vrouwen en het thema is de 'ontmoeting'. Vrouwen die elkaar ontmoeten en op weg zijn naar b.v. het theater, de stad of een ander evenement. De stijl van haar schilderijen is abstract, gestileerd maar ook wel realistisch. De kleuren zijn sprekend waardoor een uitzonderlijke sfeer en dynamiek ontstaat. Anne houd van verrassende elementen die ontstaan tijdens het schilderen.

Naar de Kunstenaar

Anneke S van der Meer

Blauwe route, Keramiek

Werken met klei is nog steeds een uitdaging om telkens wat anders mee te maken. Het werkstuk daarna afbakken en glazuren is ook weer spannend. Het blijft boeiend. Kijk zelf maar wat je van de resultaten vindt. Tijdens de kunst4daagse is de tuin en het atelier open en staan de werkstukken mooi uitgestald. Misschien tot dan.

Naar de Kunstenaar

Anneke Zwager

Oranje route, Schilderkunst

De schilderijen van Anneke Zwager zijn niet alleen mooi, maar geven ook rust. Haar landschappen van de Achterhoek in zomer en winter zijn felgekleurd of vergrijsd, realistisch of stilistisch. Zij weet het coulisselandschap in al haar verschijningsvormen vast te leggen in acryl- en olieverf. En altijd is er weer die verstilling. Wees welkom in haar atelier en ervaar het zelf.

Naar de Kunstenaar

Annie Elissen-Groot Tjooitink Atelier Grand Elan

Schilderkunst, Turquoise route

“Alledaagse schoonheid met een vleugje fantasie & humor”. Annie Elissen schildert op doek, lampen, torso’s, glas en porselein. Bekend van koe, kip, tulp en mens. Bezoekers laten genieten & verrassen met fantasie, kleur en nieuwe werken. In atelier Grand Elan in Brummen, waar haar kunst ontstaat en cursussen/workshops worden gegeven, bent u van harte welkom, aub eerst even 06-50880639 bellen.

Naar de Kunstenaar

Axel Scholze

Gele route, Schilderkunst

Mijn favoriete schilderobjecten zijn mensen en dieren. Met acrylverf probeer ik lichaamstaal, beweegmomenten en Hopperiaanse tafrelen op figuratieve wijze vast te leggen. Mijn indringende portretten vormen een verzameling van menstypen en emoties. U bent welkom om mijn werk te bekijken op mijn woonboerderij in de Bakerwaard. Er is tevens gelegenheid om rond te wandelen in onze landschapstuin.

Naar de Kunstenaar

Beeldhouwatelier Baak

Beelden, Gele route

Beeldhouwatelier Baak organiseert workshops beeldhouwen, de organisatie is in handen van Anna van der Vliet. Ervaring is meegenomen, maar (zeker) niet noodzakelijk. De workshops vinden plaats naast de prachtige oude Baakse kerk, een zeer inspirerende omgeving. Tevens is er een prachtige beeldentuin met stenen en bronzen beelden. Volop beeldhouwsteen aanwezig. Info op www.beeldhouwatelierbaak.nl

Naar de Kunstenaar

Beeldhouwers collectief Doetinchem

Beelden, Houtbewerking, Turquoise route

Wij zijn al vele jaren standhouder bij de Kunst4daagseBronckhorst. Deze dagen staan er beelden rond de wijngaard en men is ook aan het werk. Het collectief bestaat uit ruim 30 mannen en vrouwen die elke week op drie verschillende dagdelen ’hakken’ in een ruimte van Amphion in Doetinchem. De enthousiaste leden stimuleren elkaar zowel op het gebied van techniek als ook wat betreft vormgeving.

Naar de Kunstenaar

Betty Derksen- de Weerd

Oranje route, Schilderkunst

Ik begin mijn schilderijen, door de voor mij zo belangrijke en plezierige speeltijd te nemen, experimenterend, intuïtief, lekker los en zonder een al te strak omlijnd plan. Van daaruit werk ik toe naar een “eindresultaat” met een voorkeur voor bloemen en ook abstract werk. Het vrolijke en onbevangene zie je terug in mijn schilderijen. Een tikkeltje eigenwijs met eigen stijl en veel kleur.

Naar de Kunstenaar

Bianca Pauline

Fotografie, Mixed Media, Oranje route

Een droomwereld die ik tot leven laat komen met mijn unieke handgemaakte maskers, eigengemaakte kostuums en accessoires. Zo gebruik ik mijzelf als kunstobject in mijn fotokunst en video art. Met mijn fotokunst zet ik mijn gevoelens en emoties om in beeldtaal en kan zo mijn statement maken: “Het doet er niet toe hoe je er uitziet, het gaat om de binnenkant van de mens”.

Naar de Kunstenaar

Birgit Verwer

Keramiek, Oranje route

Met duurzame materialen, bestaande vormen en objets trouvés zoek ik samenwerking met experts op verschillende vakgebieden en ambachten. Na mijn werkperiode in China maakte ik met keramiekatelier Cor Unum in Den Bosch mijn serie Irenic vazen. Monument houtzaagmolen De Salamander zaagde het lokale hout voor mijn meubel-kunstwerken, die te zien waren bij Paleis Soestdijk en op Big Art Amsterdam.

Naar de Kunstenaar

Carolina (Karin) Verstege

Fotografie, Oranje route, Schilderkunst

Als je dochter overlijdt... Soms gebeurt er iets in je leven dat je gevangen zet, in verstikkende onmacht. Verslagen moet je er maar mee omgaan. Als menselijke warmte dan voelt als lente na een strenge winter, buig je langzaam de tralies uiteen om weer te gaan leven. Met het thema “Bewegen naar vrijheid” geeft Carolina met fotografie, gedichten en intuïtieve schilderijen inkijk in haar proces.

Naar de Kunstenaar

Ceciel Thuijs

Gele route, Keramiek

Ceciel heeft de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken gevolgd bij de NKO te Gouda tot vakbekwaam keramist. In haar eigen atelier in Gaanderen maakt Ceciel kunstvoorwerpen, waarbij de kleuren en structuren uit de natuur haar veel inspiratie geven. De verscheidene objecten worden afgewerkt met zelfgemaakte glazuren en op verschillende wijze gestookt zoals raku-, saggar-, hout- of zoutstook.

Naar de Kunstenaar

Cees Roorda

Oranje route, Schilderkunst

Cees Roorda is een gerenomeerd schilder van wildlife art. Met zijn oog voor detail, is hij in staat elk haartje en veertje trefzeker te schilderen. Cees draagt samen met Pam Hessels zorg voor de expositie van het schilderwerk van Carolien Harteveld

Naar de Kunstenaar

Cobi Ten Kate

Schilderkunst, Tekenen, Turquoise route

Mijn naam is Cobi ten Kate. Ik woon en werk in Dieren en ben autodidact. Wel heb ik workshops en soms een cursus gevolgd om mijzelf verder te ontwikkelen. Schilderen en tekenen betekent voor mij, ontspanning en spelen, maar ook mezelf kwijtraken, loslaten en gefrustreerd raken, maar uiteindelijk blij worden. Dit motiveert me steeds om weer door te gaan. Krachtig lijnenspel kenmerkt mijn werk. Het begint met een lijn. Er ontstaat gaandeweg een beeld. Ik schilder met aquarel, acryl en olieverf. Tekenen doe ik vaak met inkt. Meestal ontstaat er koppen. Er is geen plan. Alleen een lijn en kleur.

Naar de Kunstenaar

Elly en Jos Heerink

Blauwe route, Keramiek

Wij gaan dit jaar onze hobby's definitief afsluiten. Nog een keer deelnemen aan de Bronckhorster Kunst4Daagse en daarna is het afgelopen met het openstellen van het atelier en de tuin. Dit jaar gaan wij er samen met Monique Löbker (Glas in Lood) mooie dagen van maken. Wij hebben nog een aantal schalen en diverse klei objecten, die Jos van klei gemaakt en gebakken heeft in de Raku oven.

Naar de Kunstenaar

Elly van der Graaf

Blauwe route, Sieraden

Bij Naturebyelly is vormgeving, naast de draagbaarheid het uitgangspunt. De uitvoering, is vaak in zilver. De kleur en eigentijdse uitstraling van zilver combineert mooi met veel natuurlijke stenen. We verwerken we ook bijzondere slijpsels uit eigen slijperij. Dit zijn meestal unieke exemplaren. In Lüdinghausen ( D) is Naturebyelly gekozen tot beste kunstenaar in 2023.

Naar de Kunstenaar

Emeke Buitelaar

Gele route, Schilderkunst

Emeke Buitelaar (1958) uit Brummen exposeert voor het eerst bij de Kunst4DaagseBronckhorst met kleurrijke olieverf en gemengde technieken. thema ; ontmoetingen.

Naar de Kunstenaar

Fieke Jolink

Blauwe route, Keramiek, Schilderkunst

Project1Art is atelier en cursusruimte van Fieke Jolink. Fieke houdt zich al jaren bezig met schilderkunst, keramiek en andere beeldende kunstvormen. Naast opdrachten maakt ze vrij werk, met een diversiteit aan inspiratie en vormgeving.

Naar de Kunstenaar

Fons Flierman

Schilderkunst, Turquoise route

Het werk van Fons bestaat uit Mixed media schilderijen; collagetechnieken, gecombineerd met acrylverf, en pastelkrijt. Het materiaal gebruik is divers. Zijn inspiratie haalt hij uit cultuur en architectuur of actualiteit in de samenleving. Opgebouwd vanuit intuïtie en emotie ontstaan werken die tot de verbeelding spreken.

Naar de Kunstenaar

Frans Berentsen

Schilderkunst, Turquoise route

Mijn schilderijen zijn voornamelijk acryl op doek. Speciaal voor deze expositie is er gekozen voor onderwerpen uit de regio.

Naar de Kunstenaar

Geert Jansen

Blauwe route, Houtbewerking

Geert maakt de mooiste dingen van hout. alles wat hij maakt is uniek. Borrelplanken, siervazen, vele soorten tafels en klokken.

Naar de Kunstenaar

Gerrit Wolsink

Houtbewerking, Oranje route

Gerrit Wolsink maakt diverse houtdraaiwerken van verschillende houtsoorten en soms in combinatie met epoxy waarbij meestal het hout dat beschikbaar is de vorm van het werk bepaalt. Ook zal als het weer het toelaat meerdere houtdraaiwerken opgesteld staan in hun bloementuin waar u ook mag genieten van de bloemen en planten.

Naar de Kunstenaar

Hans Hayen

Oranje route, Schilderkunst

JonatHanS bouwt zijn schilderijen op in vele lagen en technieken. De spanning tussen abstracte en realistische elementen zorgt voor sfeervolle, magische werelden waar iedereen zijn eigen verhaal in kan ontdekken. Herkenbaar in zijn werk zijn het gebruik van kleur, bollen, bellen en druppels. Kom het ontdekken in een ongedwongen sfeer bij de kunstenaar thuis. Gezellig met een kopje koffie of thee.

Naar de Kunstenaar

Hein Otten

Blauwe route, Keramiek

"klei is er altijd geweest en zal er altijd zijn" Zowel het draaien als het handvormen zijn in mijn werk terug te vinden. De verwondering over levensvormen en de groei en ontwikkeling die ze inhouden vormt de basis van mijn werk. Steeds weer verrast, soms blij en soms teleurgesteld, maar altijd uitgedaagd om de eenheid tussen vorm en huid neer te zetten.

Naar de Kunstenaar

Henk Stemerdink

Blauwe route, Schilderkunst

Henk houd van het landschap en zijn wisselingen in seizoenen. Hij is gefascineerd door het constant veranderende licht en de invloed die dit heeft op de kleuren en vormen. Op horizontale en verticale panelen legt hij dit schilderend vast in sfeervolle doorkijkjes, in vergezichten en in abstracte, kleurrijke schilderijen.

Naar de Kunstenaar

Henny Ferwerda

Schilderkunst, Turquoise route

Tijdens de kunst4daagse van Bronkhorst exposeer ik, Henny Ferwerda bij De Theetuin van Veldwijk Almenseweg Vorden, gelegen aan het Pieterpad. Mijn schilderijen zijn herinneringen, de zee, het wad, soms met kleur van koolzaadvelden, het groen van bos en veld of dreigende luchten. Groot en klein werk, maar ook kunst in een doosje,Pieterpad rugzakkunst. THEE en Kunst. Welkom.

Naar de Kunstenaar

Ineke Rethans-Koeman

Gele route, Schilderkunst

Ineke schildert met acryl maar ook met acrylinkt. Haar inspiratie haalt ze van foto’s en de natuur. Vaak zijn haar haar schilderijen van een gemengde techniek en kleurrijk.

Naar de Kunstenaar

Ineke van Stiphout

Textiel, Turquoise route

Het werk van Ineke bestaat uit geheel met de hand gemaakte exclusieve omslagdoeken, sjaals, tafellopers, plaids, wandkleden en 3D objecten in de vilttechniek. Gebruikte materialen zijn fijne wol en diverse soorten zijde en voile stoffen veelal gerecycled. Ieder stuk is geheel uniek. Na het geven van les in creatieve vakken werkt Ineke nu in haar atelier aan huis. Zij werkt ook in opdracht.

Naar de Kunstenaar

Jaap Louwerier

Oranje route, Schilderkunst

Een magisch moment voor het leven. Jaap louwerier, is altijd opzoek naar een spanningsveld binnen zijn werk. Kan in combinatie zijn van zwart wit en kleur. Realisme en impressionisme Of een verstilling. Het werk moet je gevoelsmatig raken en iets voor je doen. Met vriendelijke groet.

Naar de Kunstenaar

Jacqueline de Keijzer

Glaskunst, Sieraden, Turquoise route

Jacqueline de Keijzer maakt al een geruime tijd onder de naam KEIZERGOED, vol passie, handgemaakte glasjuweeltjes en groter glaswerk. Bijzonder kleurgebruik en aparte unieke vormen typeren het werk, wat ontstaat door glas te smelten (fusing) in een hotpot, of bij groter werk in een glasoven. De collectie bestaat o.a. uit sieraden, raam hangers, glasobjecten en vaas vormen.

Naar de Kunstenaar

Jan van Hal

Gele route, Schilderkunst

Jan werkt met vele technieken en materialen . Vaak maakt hij series van bepaalde onderwerpen ,kleurrijk zowel figuratief als abstract . U bent welkom in zijn atelier .

Naar de Kunstenaar

Jant Dijkstra

Gele route, Schilderkunst

Na mijn opleiding Tekenen/ Textiele werkvormen gaf ik 40 jaar tekenles in het Voortgezet Onderwijs. Na mijn pensionering ben ik begonnen met schilderen. Kleinkinderen, mooie plekjes in Baak en omgeving en op de Waddeneilanden, kortom alles wat me raakt ben ik gaan schilderen in een realistische stijl. Niet met de bedoeling om te exposeren, maar eenmalig wil ik toch een keertje werk laten zien.

Naar de Kunstenaar

Jeannette Bijenhof

Beelden, Body Casting, Gele route

De beelden die ze maakt zijn persoonlijke 3D beelden en worden gemaakt van een exacte kopie van handen en/of voeten , het kan ook van dierenpoten. Via het maken van een mal en het bewerken, kleuren en op een voetplaat plaatsen krijg je een mooie tastbare herinnering met heel veel waarde . Als extra opleiding heeft ze afscheid en rouw gedaan.

Naar de Kunstenaar

Jenny Geukes

Blauwe route, Schilderkunst

Het autokerkhof als inspiratiebron, kleurabstracties van roest, verweerdheid, afgebladderde verf en grillige vormen. Door inzoomen ontstaan in mijn acrylschilderijen robuuste vormen en sterke kleurcontrasten. Er wordt een heel eigen wereld van roest en afval gecreëerd, maar ook een diepte om in weg te dromen opgeroepen. Opleiding: Nieuwe Akademie Utrecht (NAU)

Naar de Kunstenaar

Joan Kutsch Lojenga

Beelden, Gele route

Joan Kutsch Lojenga. Maker van Beelden. In 2002 begon ik te werken in steen. De soorten steen die ik gebruik zijn: speksteen, serpentijn en albast, soms werk ik met hardere steensoorten zoals marmer en springstone. Als ik met de steen bezig ben, ga ik op in een proces van kijken, aanraken, voelen en loslaten. De organische vorm die uiteindelijk ontstaat, wordt me aangereikt door de steen.

Naar de Kunstenaar

Jolanda Arntz

Blauwe route, Mixed Media, Paper Art

Jolanda werkt voornamelijk met acryl en paletmes op doek, hout en op steen. Dit jaar zijn er ook weer prachtige paper-art werken te zien, gerecycled van tijdschriften. Neem alvast een kijkje op haar facebook pagina.

Naar de Kunstenaar

Jolly Berfelo

Sieraden, Turquoise route

Jolly Berfelo ontwerpt en maakt sieraden van verschillende materialen zoals halfedelstenen, parelmoer, lavasteen, glas en fossiele stenen in combinatie met o.a. zilver- en bronskleurige metalen. Zij laat zich al doende inspireren door de natuur en haar organische vormen. Haar uitgangspunt is dat sieraden bij mensen moeten passen en bijdragen aan iemands uitstraling.

Naar de Kunstenaar

José Botterhuis

Blauwe route, Mixed Media, Sculpturen

Zij volgde beeldende vorming op de AKI in Enschede, en bij de ABK in Arnhem. Zij is lid van het WEB in Doetinchem. Onderwerpen die haar inspireren zijn natuur, vissen, onderwater en engelen. Op dit moment maakt zij schilderijen en keramiek waarbij ruimte, transparantie en licht essentieel zijn. Materialen waarmee zij werkt zijn olieverf, acryl, aquarel, krijt en inkt.

Naar de Kunstenaar

Koertien Minjon

Gele route, Textiel

Van jongs af aan heeft Koertien een fascinatie voor garens en stoffen. Textielkunst en weven werden haar passie. Haar werk kenmerkt zich door het werken met lijnen, contrasten en details. In haar atelier is zij veel bezig met het ontwerpen en weven van stoffen, ook geeft zij weeflessen en workshops weven. Verder maakt zij bijzondere textielportretten op de naaimachine.

Naar de Kunstenaar

Kunstenaars Connectie Zutphen | HUID

Fotografie, Gele route, Mixed Media, Schilderkunst

Huid met zijn persoonlijke historie; rimpels. Drager van tekens met tattoos, littekens en piercings. Begrenzing van binnen en buiten. Structuren en patronen die ruimte weergeven. Huid om te voelen of juist liever niet. 12 Kunstenaars uit Zutphen e.o. tonen hun kunstwerken met het thema 'HUID'. Een verrassende expositie vanuit een diversiteit aan disciplines en materialen.

Naar de Kunstenaar

Land-art groep Wijngoed Kranenburg

Sculpturen, Turquoise route

Land-art groep Wijngoed Kranenburg. Wij zijn een groep kunstenaars die zich bezighouden met land-art. Land-art is een kunstvorm/kunststroming die gebruik maakt van het landschap. De natuur, omgeving of een bepaald thema zijn de inspiratiebronnen voor ons werk. Wij maken sculpturen van organisch materiaal dat we vinden in directe omgeving van het Wijngoed Kranenburg.

Naar de Kunstenaar

Leonie Starink

Oranje route, Schilderkunst

Hallo, ik ben Leonie Starink. Mijn passie is schilderen. Ik schilder het liefst vrolijke taferelen op grote doeken. Hierbij gebruik ik zowel acrylverf als olieverf. In 2012 ben ik mijn eigen galerie begonnen waar ik naast het werk van andere kunstenaars ook mijn eigen werk exposeer.

Naar de Kunstenaar

Liesbeth Romeijn

Blauwe route, Grafiek, Mixed Media, Schilderkunst

Een timmerwerkplaats uit 1900 is de inspirerende werkplek van Liesbeth Romeijn. Zij is portrettist en werkt in opdracht. Haar vrije werk wordt steeds abstracter zowel in olie en acryl. Op papier is het werk in mixed media, grafiek en gewassen inkt. Ambacht en verbeelding zijn een leidraad en zij laat zich graag verrassen door de beelden en verhalen die ontstaan. Kom kijken en wordt ook verrast!

Naar de Kunstenaar

Louky Scheltema

Beelden, Glaskunst, Schilderkunst, Textiel, Turquoise route

Veelzijdig kunstenaar met kleurrijke schilderijen en objecten in glas, brons en zijde met vilt. Expo in voormalige school, atelier en buiten in voedselbostuin. Maakt portretten op doek en in glas en geeft schilderlessen en workshops glasfusing. Opleiding Kunstacademie Willem de Kooning Rotterdam, richting Autonoom èn eerste graad Docent kunst en vormgeving. Glasopleiding Zoetermeer M. Knoppert.

Naar de Kunstenaar

Mar Bovenlander

Blauwe route, Schilderkunst

In een mooie dorpstuin exposeert Mar haar schilderijen. Zij houdt van kleur en bloemen, dat is ook goed te zien in haar schilderijen. Met een gedegen kunstopleiding op zak maakt Mar veelal olieverf schilderijen. Ook haar broer Wim exposeert op deze plek, waar ooit de stoomtram keerde, vandaar de naam van Mar’s atelier: ‘t Keerpunt, op Tramstraat 9 in Hengelo.

Naar de Kunstenaar

Marion Buijink

Fotografie, Gele route

Stap binnen in de wereld van visuele poëzie, waar elke klik van de camera een uniek hoofdstuk verteld. Marion ontsluiert de kunst van het samenvoegen van meerdere foto's tot harmonieuze werken die de grenzen van de fotografie tarten. De naadloze techniek, waarbij foto's met precisie worden samengevoegd, creëert een spannende visueel werk, dat vraagt om nadere verkenning.

Naar de Kunstenaar

Marleen Jansen-Bus

Blauwe route, Schilderkunst

Marleen schildert met acryl en olieverf. Ze maakt veel verschillende schilderijen. Het liefst maakt ze iets iets met dieren, maar portretten en landschappen maakt ze ook geregeld.

Naar de Kunstenaar

Maron Hilverda

Oranje route, Schilderkunst

Maron Hilverda ontvangt u met plezier in haar sfeervolle atelier. Waar zij eerst schilderijen creëerde waarin de mens op symbolische wijze centraal stond, verschuift haar focus. Niet de mens, maar zijn omgeving staat vaker centraal. Met name die onderdelen waarvan het voortbestaan bedreigd wordt. Korstmos, insecten; het kwetsbare verbeeldt en eert zij met prachtige, gedetailleerde weergaves.

Naar de Kunstenaar

Maurice Kummer

Gele route, Mixed Media, Schilderkunst, Sculpturen

Kummers schilderijen kenmerken zich door gewaagde thema’s, een verzorgde grafische stijl en uitdagend kleurgebruik. Voor de uitwerking en thematiek van zijn schilderijen laat Maurice Kummer zich inspireren door zijn modellen en hun leefwereld. Zijn sculpturen en assemblages, uit vooral hout en schelpen, hebben een meer persoonlijk karakter.

Naar de Kunstenaar

Monique Löbker – Heerink

Blauwe route, Glas in Lood

Ik ben Monique Löbker uit Weerselo en heb jarenlange ervaring met het werken met glas in lood en tiffany. Ik ben regelmatig te zien op diverse kunstmarkten met mijn creaties. Naast een eigen atelier heb ik de beschikking over een grote ruimte in Gemeenschapscentrum ‘t Trefpunt in Weerselo waar ik diverse workshops glas in lood geef. Daarnaast doe ik veel glas restauratiewerk.

Naar de Kunstenaar

Monique Wolbert

Blauwe route, Schilderkunst

Yezzzz, het gaat door! De boel gaat op de schop. Voor de laatste keer door deze versie van tuin en atelier struinen .. we gaan verbouwen en herinrichten. Ongedwongen nog even genieten van tuin en atelier, of de sfeer proeven van het solodagium.. Voel je ook zeker welkom om een bod te doen op een (kunst)werk, tafel, stoel, watdanook...we gaan schoon schip maken! En we gaan uiteraard Yezzen!

Naar de Kunstenaar

Natalie Westerbeek

Gele route, Schilderkunst

Korte weergave waar mijn schilderwerk over gaat; Het zijn werken op paneel met een onderschildering van gesso met in lagen opgebrachte olieverf. Mijn werk gaat over licht en donker binnen mezelf. De balans daartussen zoeken voelt helend voor mij. Een schilderwerk is voor mij succesvol wanneer de beschouwer helende werking ervaart door mijn werk. Groet Natalie

Naar de Kunstenaar

Otto Koedijk

Gele route, Houtbewerking

Otto laat bomen van binnen zien; schalen, bollen, puzzels en speelobjecten.

Naar de Kunstenaar

Pam Hessels

Oranje route, Schilderkunst

Pam Hessels schildert landschappen die haar raken, zoals de Achterhoek en Terschelling. Haar kleurgebruik varieert van uitgesproken, tot uitermate subtiel. Ook draagt zij met Cees Roorda zorg voor de expositie (postuum) van Carolien Harteveld.

Naar de Kunstenaar

Ria Kooistra Paintings schildercollectief

Blauwe route, Schilderkunst

Graag wil ik mijzelf in het kort even voorstellen. Mijn naam is Ria Kooistra en ik organiseer al jaren met veel enthousiasme en plezier workshops, familie- en bedrijfsuitjes en schilder vakanties in Frankrijk. Daarnaast geef ik schilderlessen in Doetinchem. Samen met mijn cursisten exposeren wij in de St. Joris Kerk in Drempt. Van harte welkom.

Naar de Kunstenaar

Ria Wiltingh

Beelden, Turquoise route

In mijn atelier in Vierakker en in de Theetuin Vierakker is een overzicht van mijn werk te zien. Mensen, hun uitdrukkingen en bewegingen zijn mijn inspiratiebron, daarbij respecteer ik bij het beeldhouwen de al bestaande vorm en structuur van de steen. Bij de Stone art kunst kan ik meer expressie gebruiken, zoals bijvoorbeeld dansende vrouwen of turnsters.

Naar de Kunstenaar

Riek Bruggink-te Voortwis

Oranje route, Textiel

Al jaren is weven op een weefgetouw haar grote passie. De uitdaging is om binnen de grenzen van de weeftechniek steeds nieuwe mogelijkheden te ontdekken en deze vorm te geven. Met de nadruk op ritmes en structuren. Haar getoonde werk bestaat uit wandweefsels, objecten en sjaals. Ze heeft de laatste 25 jaar een groot aantal exposities mogen inrichten.

Naar de Kunstenaar

Rietje Heeling

Gele route, Schilderkunst

Rietje schildert intuitief. Soms met olieverf maar meestal met acrylverf.

Naar de Kunstenaar

Rob Chevallier

Fotografie, Gele route, Mixed Media

Mijn werk is een combinatie van kringloopspullen en fotografie. Ik gebruik herkenbare voorwerpen zoals waterpassen, ijsblokjesvormen, stoven, schietspoelen en uitlaatpijpen. Die voorwerpen met een zichtbaar verleden combineer ik met actuele fotografie. Zo maak ik de veranderende maatschappij zichtbaar met problemen als klimaatverandering, industrialisatie en de noodzaak van natuurbehoud.

Naar de Kunstenaar

Sigrid Verbruggen

Mixed Media, Oranje route, Paper Art, Schilderkunst

Welkom! Op deze mooie locatie vind u het atelier van Sigrid Verbruggen. Ze maakt prachtige kleine grafische werkjes op eigen handgeschept papier en papieren sculpturen. Daarnaast maakt ze zeer kleurrijke en gelaagde schilderijen. Ontdek de vogels die ze realistisch weergeeft in een surrealistische wereld. Of vraag informatie over schilderlessen en workshops. Kortom, kom en laat u inspireren!

Naar de Kunstenaar

Susanna Redeker

Illustraties, Turquoise route

Illustraties van Susanna Redeker, telkens aan het begin van een reis en telkens wanneer mijn potlood / penseel voor de eerste keer het papier raakt, is het voor mij een nieuwe stap van mijn innerlijke reis. Elke stap is een avontuur, die mij terug voert naar mijn persoonlijke gevoel voor schoonheid en innerlijke ervaring. In de loop der jaren heb ik leuke opdrachten gecreëerd!

Naar de Kunstenaar

Suze Florij

Keramiek, Oranje route

Mijn naam is Suze Florij en ik heb sinds een paar jaar een keramiekatelier in onze tegelshowroom. In mijn atelier houd ik me bezig met het maken van tegels en beoefen ik het ambacht pottenbakker. Het vormen van klei tot een gebruiksvoorwerp of object, de talloze decoratie mogelijkheden en de spanning bij het openen van de keramiekoven. Dit maakt dat het werken met klei mijn grote passie.

Naar de Kunstenaar

Truankunst

Beelden, Gele route, Houtbewerking, Schilderkunst

Truan staat voor Anton en Truus Peters. Eeen kunstenaars echtpaar. Anton laat beeldhouwwerken zien van hout en steen, welke op zeer fraaie wijze worden gemaakt. Hij gaat meestal op zoek naar water er verborgen zit in steen en hout. Truus maakt schilderijen van zowel aquarel, acryl en olieverf in diverse technieken, soms realistisch, soms als een avontuur, waarbij onbekend is wat het gaat worden.

Naar de Kunstenaar

Uit de kunst Coöperatie

Gele route, Sculpturen, Staal

In Uit de Kunst coöperatie zijn werkzaam : Charlie Kamping met design meubels van aluminium en staal , www.charlie-k.com Frank Looman glaskunstenaar en maakt met Charlie objecten van staal en glas , www.glasmonster.nl Elly Ossendrijver schildert in olieverf bomen, bloemen en portretten

Naar de Kunstenaar

VanzYlver (Yvon Bilderbeek)

Gele route, Sieraden

Yvon volgde de opleiding Beeldende Vorming en kreeg later les bij verschillende edelsmeden. Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Ook gebruikt ze haar foto's als inspiratie bron. Voor haar sieraden gebruikt ze allerhande materialen: zowel edelmetalen als rubber, karton, kralen, porselein klei enz. Ze werkt vanuit haar atelier in Doesburg.

Naar de Kunstenaar

Vera van loon

Oranje route, Schilderkunst

Vera van Loon schildert abstrakt met olieverf. Voor haar schuilt de schoonheid van de natuur in het vergankelijke en in dynamiek. In het atelier op de deel geeft ze nu 19 jaar les aan Latente Talenten, amateurkunstenaars met kwaliteit. Iedereen is vrij om een onderwerp of thema, materiaal en techniek te kiezen. Ontwikkeling, leren, vooral leren kijken, en gezellig samenzijn gaan hier hand in hand.

Naar de Kunstenaar

Willem Bossenbroek

Blauwe route, Schilderkunst

Willem schildert in verschillende stijlen en technieken. Naast acryl ,pastel en aquarel zijn de werken hoofdzakelijk in olieverf vervaardigd. Naast fijnschilderwerk ook realistische/abstracte werken. Creeren op de scheidslijn van en tussen realiteit en abstractie. Composities met veel kleur die herkenning oproepen en waar ieder zijn of haar eigen fantasie, verhaal of gevoel kan ervaren .

Naar de Kunstenaar

Wim Bovenlander

Blauwe route, Schilderkunst

In een mooie dorpstuin exposeert Wim zijn schilderijen. Wim schildert met acryl. Zijn schilderijen zijn vol kleur in verschillende stijlen. Je wordt er vrolijk van! Ook zijn zus Mar exposeert op deze plek, waar ooit de stoomtram keerde, Tramstraat 9 Hengelo. Kom, kijk en geniet!

Naar de Kunstenaar

Zepp Gerritsen

Beelden, Blauwe route

Kunstenaar Zepp Gerritsen drukt zich vooral uit in het werken met glas. U kunt objecten zien van gegoten en gefused glas. Daarnaast hebben zijn cursisten dit jaar wederom mooi werk om te laten zien dat zij gemaakt hebben tijdens de cursussen. Hierdoor is zichtbaar wat er zoal mogelijk is op de locatie. U bent van harte welkom en misschien raakt u wel geïnspireerd om zelf iets te creëren!

Naar de Kunstenaar

Mede mogelijk gemaakt door onderstaande expositielocaties

 
De theetuin Vierakker
Bij De Rode Beuken
De Heeren van Wolfersveen
Klopenmakershuus
Wijngaard Um d’n Olden Smid
ST Joriskerk Drempt
Atelier Rob Chevallier
De Kei Steenderen
De Preinerei
Louky Scheltema
Heidehuus Halle-Heide
 
Back To Top