Skip to content
Gebruik het zoekveld om een kunstenaar te zoeken of kies hieronder de kunstvorm die je aanspreekt

Ali Kleinhuis

Blauwe route, Mixed Media, Schilderkunst

Het schilderproces is voor Ali werken met materialen en kleuren zonder vooropgezet plan. Het beeld ontstaat tijdens het schilderen. Het verwerkte materiaal en de gebruikte kleuren moeten een harmonie vormen en een verhaal vertellen zonder uitleg. In haar materie/ mixed media -schilderijen verwerkt zij diverse materialen en lagen acryl waardoor er veel textuur en diepte in het werk ontstaat.

Naar de Kunstenaar

Anne von Drehle

Blauwe route, Schilderkunst

Anne schildert vrouwen en het thema is de 'ontmoeting'. Vrouwen die elkaar ontmoeten en op weg zijn naar b.v. het theater, de stad of een ander evenement. De stijl van haar schilderijen is abstract, gestileerd maar ook wel realistisch. De kleuren zijn sprekend waardoor een uitzonderlijke sfeer en dynamiek ontstaat. Anne houd van verrassende elementen die ontstaan tijdens het schilderen.

Naar de Kunstenaar

Anneke S van der Meer

Blauwe route, Keramiek

Werken met klei is nog steeds een uitdaging om telkens wat anders mee te maken. Het werkstuk daarna afbakken en glazuren is ook weer spannend. Het blijft boeiend. Kijk zelf maar wat je van de resultaten vindt. Tijdens de kunst4daagse is de tuin en het atelier open en staan de werkstukken mooi uitgestald. Misschien tot dan.

Naar de Kunstenaar

Elly en Jos Heerink

Blauwe route, Keramiek

Wij gaan dit jaar onze hobby's definitief afsluiten. Nog een keer deelnemen aan de Bronckhorster Kunst4Daagse en daarna is het afgelopen met het openstellen van het atelier en de tuin. Dit jaar gaan wij er samen met Monique Löbker (Glas in Lood) mooie dagen van maken. Wij hebben nog een aantal schalen en diverse klei objecten, die Jos van klei gemaakt en gebakken heeft in de Raku oven.

Naar de Kunstenaar

Elly van der Graaf

Blauwe route, Sieraden

Bij Naturebyelly is vormgeving, naast de draagbaarheid het uitgangspunt. De uitvoering, is vaak in zilver. De kleur en eigentijdse uitstraling van zilver combineert mooi met veel natuurlijke stenen. We verwerken we ook bijzondere slijpsels uit eigen slijperij. Dit zijn meestal unieke exemplaren. In Lüdinghausen ( D) is Naturebyelly gekozen tot beste kunstenaar in 2023.

Naar de Kunstenaar

Fieke Jolink

Blauwe route, Keramiek, Schilderkunst

Project1Art is atelier en cursusruimte van Fieke Jolink. Fieke houdt zich al jaren bezig met schilderkunst, keramiek en andere beeldende kunstvormen. Naast opdrachten maakt ze vrij werk, met een diversiteit aan inspiratie en vormgeving.

Naar de Kunstenaar

Geert Jansen

Blauwe route, Houtbewerking

Geert maakt de mooiste dingen van hout. alles wat hij maakt is uniek. Borrelplanken, siervazen, vele soorten tafels en klokken.

Naar de Kunstenaar

Hein Otten

Blauwe route, Keramiek

"klei is er altijd geweest en zal er altijd zijn" Zowel het draaien als het handvormen zijn in mijn werk terug te vinden. De verwondering over levensvormen en de groei en ontwikkeling die ze inhouden vormt de basis van mijn werk. Steeds weer verrast, soms blij en soms teleurgesteld, maar altijd uitgedaagd om de eenheid tussen vorm en huid neer te zetten.

Naar de Kunstenaar

Henk Stemerdink

Blauwe route, Schilderkunst

Henk houd van het landschap en zijn wisselingen in seizoenen. Hij is gefascineerd door het constant veranderende licht en de invloed die dit heeft op de kleuren en vormen. Op horizontale en verticale panelen legt hij dit schilderend vast in sfeervolle doorkijkjes, in vergezichten en in abstracte, kleurrijke schilderijen.

Naar de Kunstenaar

Jenny Geukes

Blauwe route, Schilderkunst

Het autokerkhof als inspiratiebron, kleurabstracties van roest, verweerdheid, afgebladderde verf en grillige vormen. Door inzoomen ontstaan in mijn acrylschilderijen robuuste vormen en sterke kleurcontrasten. Er wordt een heel eigen wereld van roest en afval gecreëerd, maar ook een diepte om in weg te dromen opgeroepen. Opleiding: Nieuwe Akademie Utrecht (NAU)

Naar de Kunstenaar

Jolanda Arntz

Blauwe route, Mixed Media, Paper Art

Jolanda werkt voornamelijk met acryl en paletmes op doek, hout en op steen. Dit jaar zijn er ook weer prachtige paper-art werken te zien, gerecycled van tijdschriften. Neem alvast een kijkje op haar facebook pagina.

Naar de Kunstenaar

José Botterhuis

Blauwe route, Mixed Media, Sculpturen

Zij volgde beeldende vorming op de AKI in Enschede, en bij de ABK in Arnhem. Zij is lid van het WEB in Doetinchem. Onderwerpen die haar inspireren zijn natuur, vissen, onderwater en engelen. Op dit moment maakt zij schilderijen en keramiek waarbij ruimte, transparantie en licht essentieel zijn. Materialen waarmee zij werkt zijn olieverf, acryl, aquarel, krijt en inkt.

Naar de Kunstenaar

Liesbeth Romeijn

Blauwe route, Grafiek, Mixed Media, Schilderkunst

Een timmerwerkplaats uit 1900 is de inspirerende werkplek van Liesbeth Romeijn. Zij is portrettist en werkt in opdracht. Haar vrije werk wordt steeds abstracter zowel in olie en acryl. Op papier is het werk in mixed media, grafiek en gewassen inkt. Ambacht en verbeelding zijn een leidraad en zij laat zich graag verrassen door de beelden en verhalen die ontstaan. Kom kijken en wordt ook verrast!

Naar de Kunstenaar

Mar Bovenlander

Blauwe route, Schilderkunst

In een mooie dorpstuin exposeert Mar haar schilderijen. Zij houdt van kleur en bloemen, dat is ook goed te zien in haar schilderijen. Met een gedegen kunstopleiding op zak maakt Mar veelal olieverf schilderijen. Ook haar broer Wim exposeert op deze plek, waar ooit de stoomtram keerde, vandaar de naam van Mar’s atelier: ‘t Keerpunt, op Tramstraat 9 in Hengelo.

Naar de Kunstenaar

Marleen Jansen-Bus

Blauwe route, Schilderkunst

Marleen schildert met acryl en olieverf. Ze maakt veel verschillende schilderijen. Het liefst maakt ze iets iets met dieren, maar portretten en landschappen maakt ze ook geregeld.

Naar de Kunstenaar

Monique Löbker – Heerink

Blauwe route, Glas in Lood

Ik ben Monique Löbker uit Weerselo en heb jarenlange ervaring met het werken met glas in lood en tiffany. Ik ben regelmatig te zien op diverse kunstmarkten met mijn creaties. Naast een eigen atelier heb ik de beschikking over een grote ruimte in Gemeenschapscentrum ‘t Trefpunt in Weerselo waar ik diverse workshops glas in lood geef. Daarnaast doe ik veel glas restauratiewerk.

Naar de Kunstenaar

Monique Wolbert

Blauwe route, Schilderkunst

Yezzzz, het gaat door! De boel gaat op de schop. Voor de laatste keer door deze versie van tuin en atelier struinen .. we gaan verbouwen en herinrichten. Ongedwongen nog even genieten van tuin en atelier, of de sfeer proeven van het solodagium.. Voel je ook zeker welkom om een bod te doen op een (kunst)werk, tafel, stoel, watdanook...we gaan schoon schip maken! En we gaan uiteraard Yezzen!

Naar de Kunstenaar

Ria Kooistra Paintings schildercollectief

Blauwe route, Schilderkunst

Graag wil ik mijzelf in het kort even voorstellen. Mijn naam is Ria Kooistra en ik organiseer al jaren met veel enthousiasme en plezier workshops, familie- en bedrijfsuitjes en schilder vakanties in Frankrijk. Daarnaast geef ik schilderlessen in Doetinchem. Samen met mijn cursisten exposeren wij in de St. Joris Kerk in Drempt. Van harte welkom.

Naar de Kunstenaar

Willem Bossenbroek

Blauwe route, Schilderkunst

Willem schildert in verschillende stijlen en technieken. Naast acryl ,pastel en aquarel zijn de werken hoofdzakelijk in olieverf vervaardigd. Naast fijnschilderwerk ook realistische/abstracte werken. Creeren op de scheidslijn van en tussen realiteit en abstractie. Composities met veel kleur die herkenning oproepen en waar ieder zijn of haar eigen fantasie, verhaal of gevoel kan ervaren .

Naar de Kunstenaar

Wim Bovenlander

Blauwe route, Schilderkunst

In een mooie dorpstuin exposeert Wim zijn schilderijen. Wim schildert met acryl. Zijn schilderijen zijn vol kleur in verschillende stijlen. Je wordt er vrolijk van! Ook zijn zus Mar exposeert op deze plek, waar ooit de stoomtram keerde, Tramstraat 9 Hengelo. Kom, kijk en geniet!

Naar de Kunstenaar

Zepp Gerritsen

Beelden, Blauwe route

Kunstenaar Zepp Gerritsen drukt zich vooral uit in het werken met glas. U kunt objecten zien van gegoten en gefused glas. Daarnaast hebben zijn cursisten dit jaar wederom mooi werk om te laten zien dat zij gemaakt hebben tijdens de cursussen. Hierdoor is zichtbaar wat er zoal mogelijk is op de locatie. U bent van harte welkom en misschien raakt u wel geïnspireerd om zelf iets te creëren!

Naar de Kunstenaar

Mede mogelijk gemaakt door onderstaande expositielocaties

 
De Kei Steenderen
Heidehuus Halle-Heide
ST Joriskerk Drempt
De Heeren van Wolfersveen
De theetuin Vierakker
Bij De Rode Beuken
Wijngaard Um d’n Olden Smid
Louky Scheltema
De Preinerei
Atelier Rob Chevallier
Klopenmakershuus
 
Back To Top